Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. κουβερτούρα 50%-55% κακάο
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • σαντιγί άγλυκη για το σερβίρισμα
    Μερίδες: 8-10, Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 25΄-30΄

Το πιο δημοφιλές αμερικανικό γλυκό ρετουσάρεται με ένα πιο υγιεινό πρίσμα: λάδι αντί για βούτυρο!


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά και τα ανακατεύουμε με τη σοκολάτα. Προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) μαζί με τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μακρόστενο τσέρκι ή μία φόρμα της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 25-30 λεπτά. Το διατηρούμε εκτός ψυγείου. Εάν θέλουμε το ζεσταίνουμε πριν σερβίρουμε.

Tip
Το μπράουνι πρέπει να είναι μαλακό και υγρό στο εσωτερικό του γι’ αυτό δεν το ψήνουμε πάρα πολύ ώρα.

Πηγή: http://www.steliosparliaros.gr